For andet år i træk træder EPICO i pedalerne og sender midler til den velgørende organisation, Cykelnerven som udspringer af Scleroseforeningen. Udover Henriette Kristensens tur med cykelnerven sidste år, har EPICO i år en ny person i trøjen udover Henriettes bidrag. Det er nemlig Benjamin Brandt, som udover at være ansvarlig for EPICO Health, også er stærkt motiveret for at cykle turen sammen med Cykelnerven, og for at kunne gøre en forskel for sine kolleger i sit daglige virke. Cykelnerven er et velgørenhedsevent, der arbejder målrettet med indsamling af midler til at gøre en forskel for mennesker med sclerose.

 

I den gode sags tjeneste trædes der i pedalerne

Med den store mængde af velgørenhedsinitiativer og foreninger, der findes, kan det være svært at finde præcis det formål, man kaster sin tid og energi efter, men for Benjamin har den opgave ikke været svær: ”min kollega, Henriettes (Kristensen, red.) motivation var helt sikkert et stort bidrag til, at jeg meldte mig til Cykelnerven”.

Derfor drager Benjamin med Cykelnerven til Frankrig, hvor de skal prøve kræfter med et udpluk af etaper fra årets Tour de France. Henriette Kristensen var den første person fra EPICO der sidste år tog afsted med Cykelnerven, hvor hun formåede at samlet et flot bidrag.

 

”Jeg har jo ikke rigtigt cyklet”

Inden 2022, havde Benjamin, trods sin ellers aktive livsstil og mange timer på spinningcykler, ikke prøvet kræfter med cyklingens hofdisciplin – landevejscykling. ”Første gang jeg cykler landevej, er faktisk med EPICO til Berlin”, udtaler Benjamin Brandt, Sales Manager i EPICO og ansvarlig for EPICO Health i Danmark.   
Men med involveringen i Cykelnerven, bliver Benjamin og hans meddeltagere sat i stævne at skulle prøve kræfter med fire bjergrige og smukke etaper fra årets Tour de France.    

For Brandt handler det dog om meget mere end kilometer i benene: ”at kunne støtte en god sag, som indsamling til bekæmpelse af sklerose, er en kæmpe motivation for mig”.  

I alt forventer Benjamin at bidrage med 15.000-20.000 kroner til Cykelnervens arbejde – et arbejde, som hans arbejdsplads, EPICO, også har bidraget til med økonomisk.  
Velgørenhed og cykling er ikke en fremmed kombination for Benjamin - I 2016 var han blandt gruppen, der startede ”Cycling4Cancer”-initiativet, som er et 24 timers teambuilding event med det formål at skaffe penge til kampen mod kraft. Det har blandt andet resulteret i en ugentlig indsats med fokus på mental sundhed og aktivitetsøvelser på kontoret i Ballerup og i Århus.  

 

Sundhed er essentielt

Den aktive livsstil og viljen til at gøre en positiv forskel for sine omgivelser er også en indstilling Benjamin bringer til sin funktion som initiativtager og ansvarlig for EPICO Health. Her driver Benjamin en lang række indsatser, for at udleve målet om at gøre EPICO til ”Danmarks sundeste arbejdsplads”.   

For EPICO’s CEO, Michelle Mark, er virksomhedens fokus på fysisk og mental sundhed en naturlig del af medarbejderpleje i en moderne organisation:

 

”I EPICO er det vigtigt for os både at støtte medarbejdernes initiativer, men også bidrage til et godt formål. Det er ikke første gang vi bidrager til velgørenhed, og det er en del af en række initiativer som vi gør - f.eks. en charity day, hvor alle medarbejdere er ude at hjælpe Røde Kors eller lign. På deres arbejdsdag - da det er vigtigt for os i EPICO at vi hjælper, der vi kan. Vi er glade for at kunne støtte kollegaer som gør en indsats udenfor arbejdet, og derudover er cykling også bare en del af EPICO’s ‘nerve’, fordi vi de seneste 15 år har haft vores eget cykelhold som drager afsted hvert år med kunder, konsulenter og venner af huset. Det er derfor en no-brainer at bidrage til Cykelnerven”.

Derfor har EPICO også valgt at støtte med et bidrag til de to cyklister og til cykelnerven igen i år.  

Du kan møde Benjamin Brandt på landevejene, hvor han drager med Cykelnerven-holdet til Frankrig i dag d. 18/6, mens Henriette har taget en vellykket tidligere etape d. 11/6.   

Det er ikke blot cykling der er nerven i EPICO, det er dét der er med til at give sammenholdet.  

Skrevet af Sara Høyer

Lignende blogindlæg