Folkemødet 2024: For tredje år i træk sætter vi fokus på IT-velfærden på Folkemødet
Endnu et Folkemøde er overstået.
For tredje år i træk deltog EPICO på Folkemødet, for igen at deltage i samt stille skarpt på vigtige samfundsemner, -udfordringer og -synspunkter.
Det var et tætpakket program fyldt med debatter, events og underholdning, og derfor har vi her samlet et udpluk af nogle af de mange pointer og vinkler, vores telt blev fyldt med.
Hvorfor deltager EPICO på Folkemødet?
Med mere end 24 arrangementer i teltet, og repræsentanter fra 50+ organisationer, bruger vi hvert år vores stemme til at sætte de digitale forhold på dagsordenen. Dette fordi vi mener, at det er vigtigt at vi i samfund sætter fokus på bl.a. IT og hvorfor dette område også er vigtigt i fremtiden. Vi kan se, at efterspørgslen på IT-ressourcer stiger år for år, og samtidig viser undersøgelser, at vi fortsat vil mangle dygtige IT-kompetencer - kompetencer som er vigtige for vores samfund, for alle borgere i Danmark, så vi kan opretholde velfærden og det digitale samfund vi lever.
Med interessenter fra politik, erhvervsliv og interesseorganisationer, arbejder vi for en bedre hverdag og en bedre digital fremtid for alle. Derfor har vi "Scenen for IT-velfærd"
Læs meget mere om vores samfundstilgang via linket herunder.
Debat: Digital transformation og fremtidens talent
I en af de livligste debatter fra Folkemødet om ⭐ Hvordan får vi dækket et ressourcebehov på 200.000 IT-uddannede inden 2030? ⭐ blev der debatteret om at imødegå fremtidens store IT-komptencebehov.
Med et panel bestående af Christian Max Hansen, Partner, Infrastructure & Government, KPMG, Per Bruun Brockhoff, Rektor, IT-Universitetet i København, Jan Engholt Sørensen, Public Sales Manager, EPICO-IT og Mille Østerlund, Director Cybersecurity, EY, blev mange vigtige pointer og forslag bragt på banen bl.a.:
👉 At at teknologiforståelse bør være et obligatorisk fag i folkeskolen
👉 massive investeringer i IT- forskning og -uddannelser er nødvendige
👉 Selvom vi har mange digitale systemer til at hjælpe os (fx. som ChatGpt), så skal vi sikre, at vi uddanner specialister, der også i fremtiden kan kode og udvikler og forbedre disse værktøjer, for det kan den almene borger ikke, selvom værktøjerne bliver mere avanceret
Debat: Diversitet og ligeværd i IT-branchen
En af vores debatter omhandlede fx. Diversitet og ligeværd, hvor vi havde inviteret Vibe Lindgård Bach, CEO i ReDi School Denmark, vores egen Michelle Mark, CEO i EPICO, Kim Georg Brynningsen, Direktør i Indsats.nu og Annemarie Vitoft, Formand i Dansk IT’s udvalg for digitale virksomheder til denne spændende debat. Her fremhævede debat-deltagerene bl.a. følgende pointer:
👉 Vi skal sikre lige adgang og vilkår til arbejdsmarkedet for alle.
👉 Arbejdsmarkedet skal struktureres til at kunne favne skiftende demografi og teknologier.
👉 Klare definitioner af kompetencebehov og opgaver sikrer den mest kompetente opgavehåndtering. Klik på videoen for at få et recap af debatten.
Debat: Social Trivsel og Psykologisk Tryghed i IT-Branchen
I en af vores andre debatter, stillede vi skarpt på social trivsel og psykologisk tryghed, hvor vores panel bestående af Henrik Stender, Head of Strategic Relations and Political Affairs i Dinero, og Benjamiin Laudrup, Ledelsescoach og co-founder, Culturequest ApS, bl.a. satte fokus på følgende:
👉 Specialister =/= ledere: At forfremme den ypperste specialist til en lederstilling er ikke altid den rette beslutning - ledelse er også en egenskab.
👉 En moderne leder er en empatisk leder: Med flere generationer og flere forskelligartede forventninger til det gode arbejdsliv, kræver moderne ledelse forståelse og empati for den enkelte medarbejders ønsker, formåen og behov.
👉 Meningen med at arbejde er foranderlig: "Arbejdet bærer lønnen i sig selv" er et mantra under udfordring - og det kræver et stærkt fundament at favne forskelligartede tilgange til at arbejde og skabe tryghed omkring forskelligheder.
Et spækket program
Det var et kort udpluk af blot 3 ud af 24 events, som vi afholdt på Scenen for IT-velfærd til dette års Folkemøde, og du kan se hele programmet og alle de debatter og debat-deltagere vi havde på besøg via linket forneden, og du kan se flere udpluk fra debatterne via nedenstående videoer.