Trods en mild tilbagegang på toplinjen og i bruttofortjenesten bevarer EPICO-IT A/S, et af Danmarks største konsulent- og rekrutteringshuse, fortsat en tocifret million-bundlinje, fremgår det af selskabets netop offentliggjorte 2023-regnskab. I alt DKK11,8mio. blev det til i resultat før skat for 2023. EPICO Group har påbegyndt en styrkelse af organisationen, virksomhedens processer samt implementering af ny virksomhedsplatform, skriver koncernen. Yderligere har koncernen i regnskabsåret investeret i organisationen samt nye digitale systemer, som skal være medvirkende til EPICO Groups ledende position i Norden samt dele af EU. Dette har blandt andet medført, at et nyt forretningsområde er født. Og den strategi vil give pote allerede i 2024, lyder det fra virksomhedens CEO:

“Vi har i 2023 haft øjnene stift rettet på at bevare profitabiliteten, mens vi samtidig har investeret i organisationen og systemer samt nye forretningsområder. Vi har fortsat fokus på profitabiliteten og vækst, og her kommer konsulentydelser inden for navnligt ‘managed service’ til at spille en central rolle. Dette sker ved udvidelsen af forretningsområdet, EPICO Tech, til Danmark, der er del af en større vækststrategi, hvor vi kommer et stort skridt videre i retningen mod at krydssælge flere ydelser til flere kunder på tværs af landegrænser, og derfor holder vi øjnene ekstra åbne netop nu; såfremt nye udvidelsesmuligheder eller opkøbsmuligheder opstår, der kan understøtte vores vækststrategi”, lyder det fra Michelle Mark, CEO i EPICO Danmark, der på nuværende tidspunkt ikke vil sætte ord på hvem og hvornår på.

 

Managed Service til Danmark med EPICO Tech

EPICO Tech er et forretningsben startet i Sverige, og som bl.a. specialiserer sig i Oracle, Mainframe, AI og Managed Service, og dermed bevæger EPICO sig ind på et up-trending forretningsområde, der vil være en naturlig udvidelse af konsulenthusets forretningsområder i Danmark, vurderer Michelle Mark. Til at lede EPICO Tech i Danmark har man pr. årsskiftet ansat Toke Feilberg Friborg, der har over tyve års erfaring med levering af løsninger inden for digitale transformationer, og med den store succes, man har oplevet med EPICO Tech i Sverige, er det derfor kun naturligt at udvide forretningen til Danmark for at udfordre de eksisterende paradigmer i hjemlandet:

“I EPICO Tech besidder vi en høj faglig ekspertise inden for ‘Managed Service’ og kan dermed hjælpe kunder, der ikke selv har kapacitet til at varetage den enorme digitalisering, der er behov for i  virksomhederne i dag - enten for at komme på forkant eller bare følge med udviklingen”, lyder det fra Toke Feilberg Friborg, der tiltrådte som CEO for EPICO Tech i december 2023.

 

Fra ‘end-to-end’ til opkvalificering inhouse

Som noget nyt vil EPICO Tech i Danmark bistå kunderne med både Managed Services og end-to-end løsninger og dermed tage ansvar for projekter og leverancer med både faste teams samt konsulenter på freelancebasis. Dermed udvider EPICO paletten i Danmark til også at bistå kunder, der ikke selv har kompetencerne inhouse og kan således være med til at kickstarte udviklingsrejsen hos kunderne, så de slutteligt selv står med en opkvalificeret inhouse afdeling, uddyber Toke Friborg: 

“Behovet for digitalisering stiger fortsat markant. Det kan være svært at følge med udviklingen, og det er ikke alle virksomheder, som har ressourcer eller kompetencer til det. Tillid har altid været et nøgleord for EPICO, og det er det derfor også for EPICO TECH. Derfor er det absolut vigtigt for os, ikke at have et teknologisk udgangspunkt eller foretrukken løsning, men i stedet rådgive kunderne uafhængigt og efter behov. Jeg tror på, at når vi kan tilbyde en bredere palette af forretningsydelser til kunderne, så kan vi også altid hjælpe dem i netop den specifikke udfordring, de står i”, slutter Toke Feilberg Friborg.

Skrevet af Sara Høyer

Lignende blogindlæg