Dansk IT-komet leverer sit hidtil bedste årsregnskab og køber op i Sverige

EPICO, et af Danmarks største IT-konsulenthuse, kom ud af 2022 med over DKK 700 mio. på toplinjen og knap DKK15 mio. på bundlinjen og ekspanderer nu i Sverige via et strategisk opkøb af majoriteten i svenske Dynamant. Og ifølge ‘arkitekten’ bag handlen er der langt mere på spil end blot baser i Göteborg og Stockholm: Danskerne får nemlig en unik position på det skandinaviske marked for Mainframe, og det kan blive nøglen til ekspansionen af konsulenthuset fra Ballerup, der bebuder flere opkøb undervejs.

Simultant med sit 2022-regnskab præsenterer konsulenthuset EPICO-IT A/S ikke blot sine hidtil bedste resultater målt på både omsætning, bruttoavance og nettoresultat, der på gruppeniveau endte på hhv. DKK 717,6 mio. og DKK 120,9 mio. samt DKK 14,9 mio. respektivt, men også sit første opkøb nogensinde: Fra maj 2023 bliver svenske Dynamant, der er særligt kendt for sin ekspertise inden for Mainframe, nemlig en del af EPICO-familien via et køb af 60% af aktierne. Dynamant beholder imidlertid sit navn og bliver sammen med medarbejderne et selvstændigt  forretningsområde i Sverige parallelt med bl.a. EPICO Tech og freelance forretningen i Sverige, og ifølge EPICO’s CEO for Norge og Sverige Christian van Roon Thomsen, der har været ‘arkitekten’ bag handlen, er det et strategisk vigtigt skridt i retningen af en skandinavisk ekspansion af det danske konsulenthus, hvor man med Dynamant nu har i alt 150 konsulenter siddende i Sverige - og flere opkøb kan være i vente:

“Opkøbet af majoriteten i Dynamant er en del af en større vækststrategi på det svenske marked, hvor EPICO kommer et stort skridt videre i retningen mod at levere flere ydelser til flere kunder i hele Skandinavien. Det betyder, at vi nu kan tilbyde ekspert-løsninger indenfor både Oracle-, Data Science- og Mainframe-platformen på tværs af Øresund, og da det er ambitionen, at vi skal være lige så kendte på den anden side af vandet, som vi er i Danmark, kan flere opkøb nemt komme på tale i både Danmark og Sverige”, lyder det fra Christian van Roon Thomsen, der ikke ønsker at sætte tal på transaktionen, andet end at der er tale om et ”tocifret millionbeløb”.

Christian Van Roon Thomsen Nordic Sales Manager & CEO Sweden & Norway

Mangel på Mainframe

Dynamant nåede i 2022 en omsætning på ca. SEK 50 mio., hvilket var ca. 17% mere end året før. At EPICO kaster sin kærlighed på netop Dynamant, skyldes imidlertid ikke kun den solide vækst, men også at virksomheden er markedsledende inden for Mainframe-løsninger, hvilket ifølge Sara Høyer Tækker, kommunikationschef og talskvinde for EPICO-koncernen, er en kompetence, der vil have sin berettigelse i mange år endnu, hvor der endda vil blive mangel på eksperter. Og dét gør sig særligt gældende inden for den finansielle sektor, lyder det fra Sara Høyer Tækker:

“Særligt den finansielle sektor er bygget på Mainframe flere steder. Det vil ikke ændre sig i den nærmeste fremtid, men allerede nu oplever flere brancher en mangel på Mainframe-eksperter. Derfor tror vi på, at vi kan være med til at afhjælpe efterspørgslen sammen med Dynamant. Vi vil også arbejde på at få flere unge IT-talenter til at arbejde med Mainframe. Vi tror på, at Mainframe fortsat vil have sin værdi og eksistens i mange år frem, og derfor er vi ikke bange for at satse på det forretningsområde i EPICO Group”, lyder det.

Sara Høyer Tækker Head of Marketing and Communications, EPICO

IT-udveksling over Øresund

Hos Dynamant glæder man sig også over at være blevet en del af EPICO-familien, hvor IT-kompetencer nu i endnu højere grad vil kunne flyde frem og tilbage over Øresund, lyder det fra Patrik Boman, CEO for Dynamant, der siden Corona-året 2020 er lykkedes med at gøre virksomheden profitabel, hvilket alene fra 2021 til 2022 betød en forøgelse af nettoresultatet med ca. 50% fra SEK 2,26 mio. til SEK 3,3 mio.:

“EPICO er et fyrtårn, når det handler om at levere kompetente it-konsulenter til både det offentlige og private, så vi glæder os til at få en masse nye kollegaer på den anden side af Øresund. Vi ser store synergier mellem EPICO’s måde at drive forretning på og vores egen, og da EPICO allerede nu er lykkedes med at drive en meget vellykket forretning ift. Oracle- og data science konsulenter og kender processerne indgående, tror vi derfor på, at dette opkøb kan drive værdi for os alle på mange områder. Samtidig styrkes det pan-skandinaviske IT-samarbejde, som er så nødvendigt, hvis vi skal kunne imødekomme den kæmpe efterspørgsel på kompetencer, der findes på begge sider af Øresund, og her har det fælles kulturelle sindelag og værdisæt klart været en fordel, og noget vi glæder os til at styrke yderligere”, slutter Patrik Boman, CEO for Dynamant.

Patrik Boman CEO, Dynamant

Skrevet af Sara Høyer

Lignende blogindlæg