Tirsdag den 6. marts afholdt Ministry of Testing et meetup vedrørende Cynefin, som fandt sted hos EPICO i Ballerup.

Cynefin, som er et Walisisk ord og udtales kun-iv-in, er et framework designet til at skabe mening i forståelsen af komplekse problemstillinger. Ved det afviklede meet up var ni særligt interesserede IT-konsulenter og softwaretestere mødt op for at dele erfaringer og arbejde praktisk med Cynefin.

Kompleksitet og uforudsigelighed er virkeligheden ved mange opgaver inden for IT. Cynefin gør det nemmere for teamet at navigere: Man kan synliggøre, at problemer skal behandles forskelligt. Derudover kan det også belyse, hvordan det nemt ender i kaos, når man forsøger at håndtere alt på samme måde.

Med Cynefin kan opgaver opløses; enkle opgaver, hvor opskrifterne er kendte, mere komplicerede opgaver, hvor der er brug for ekspertbistand eller træning, komplekse opgaver, hvor man indstiller sig på læring og at eksperimentere kontrolleret for at nå et resultat.

Cynefin tager også højde for det potentielle kaos, der kan herske omkring diverse situationer og problemstillinger, som er grundlæggende ubestemt, hvor opgaven består i at finde ud af problemets natur.

Ministry of Testing planlægger at gentage meet up'et til efteråret, hvor også nye interesserede er velkomne.

Står du med et lignende arrangement? EPICO kan tilbyde lækre lokaler til afholdelse af din workshop, foredrag eller andet.
Kontakt på mail: swa@epico.dk for at aftale nærmere.

Skrevet af Jacqueline Juntermanns

Lignende blogindlæg