Gennem årene har EPICO udviklet forretningsområder med speciale inden for diverse IT-områder. Nogle af disse forretningsområder inkluderer Business Intelligence (BI) og Cloud, der begge har Kenneth Valeur Andersen i spidsen.

Kenneth har en baggrund som cand.oecon. i nationaløkonomi fra Aarhus Universitet og har arbejdet med BI siden slut 90’erne. Han begyndte som udvikler og blev efterfølgende projektleder, hvorefter han de seneste ti år har fungeret som leder. Kenneth har tidligere haft stillinger i virksomheder som SAS Institute, Platon og KMD, som alle er, eller har været, en del af BI markedet i Danmark.
Han har været Consulting Director hos EPICO i omtrent 5 år, hvor han sidder med ansvaret for de to forretningsområder, Data, Cloud and Analytics (DCA) og Cloud, Infrastructure and Managed Services (CIMS).

Kvalificerede specialister

EPICOs forretningsområde med speciale i BI blev etableret tilbage i 2010 i samspil mellem EPICOs stifter, Jens Morten Hansen, og en tidligere kollega til Kenneth. I 2013 blev Kenneth en del af teamet, og han fik sidenhen ansvaret for området, som efterfølgende er vokset markant.
Cloud området blev etableret i efteråret 2017 og blev overdraget til Kenneth 1. marts 2018.

”En stor del af succesen handler om de konsulenter, som dag efter dag leverer en fantastisk indsats hos EPICOs kunder. Uden deres viden og gode indsats havde vi ikke nået de resultater, vi har realiseret” – fortæller Kenneth Valeur Andersen stolt og fortsætter: ”Sammen er vi stærke: Vi har et tæt samarbejde med Danmarks bedste Cloud- og Business Intelligence konsulenter og det er pga. deres arbejde og deres succeser, at vi lykkes med vores planer”.

DCA – Data, Cloud & Analytics

Forretningsområdet DCA, arbejder hovedsageligt med Business Intelligence, Data Warehouse og Data Science. Det nuværende team består af tre sælgere, fem fastansatte konsulenter, en forretningsudviklingskonsulent samt en studentermedhjælper – og naturligvis et stort antal freelancekonsulenter. Disse konsulenter bringer stor værdi til EPICOs kunder i et marked, som er under konstant udvikling.


Vores konsulenter arbejder med en bred vifte af opgaver. Nogle opgaver omhandler traditionel indsamling og behandling af komplekse data, mens andre opgaver er orienteret mod arkitektur. Derudover arbejder nogle med de nyere teknologier og metoder, som Big Data og data science – noget der vinder mere og mere frem.

CIMS – Cloud, Infrastructure & Managed Services

De essentielle egenskaber for CIMS indebærer rådgivning og implementering af cloud-baserede konsulentydelser, herunder analyser, transitionsopgaver og udvikling af cloudarkitektur. Indtil videre består teamet af to sælgere, hvor det strategiske fokus ligger i at opbygge et cloud-infrastrukturområde, der komplementerer EPICOs succesfulde konsulentforretning.

Det, vi er rigtig gode til, er at forstå kundernes behov. Derudover er vi også rigtig gode til at finde højt kvalificerede konsulenter meget hurtigt.

Kenneth Valeur Andersen

Diversitet i EPICO

Dét, der differentierer sælgerne i CIMS og DCA, mener Kenneth, er, at salgsteamet er i besiddelse af en specialiseret viden inden for Cloud-Infrastruktur og Business Intelligence. Derudover har de alle en stor interesse i faget, og flere har arbejdet i branchen i mange år. Sælgerne er således kendte ansigter i branchen og har af denne grund mulighed for at bidrage med et bredt netværk, som er til stor fordel for EPICOs kunder.

”Vores sælgere kender markedet, og forstår hvad kunderne gerne vil opnå. De er i stand til at omforme kundernes behov til en profil, for derefter at tilvejebringe dygtige konsulenter – og til at følge op på, om tingene kører, som de skal” - fortæller Kenneth Valeur Andersen.


Mange finder konsulenttilværelsen tillokkende, og som noget unikt har de specialiserede forretningsområder mulighed for at tilbyde fastansættelse til konsulenter. Dette kan, ifølge Kenneth, være en attraktiv løsning for konsulenter som ikke ønsker en freelancetilværelse, men som gerne vil arbejde med gode, langvarige og varierende opgaver. Denne løsning kan altså fungere som en form for sikkerhedsnet, hvor konsulenterne bliver ansat hos EPICO på almindelige funktionærvilkår, men samtidig får muligheden for at arbejde på projekter på lige fod med andre konsulenter.

Visionen er at blive Danmarks største BI-konsulenthus

Målsætningen for Cloud-området er i første omgang at udfordre de konkurrenter, der i dag arbejder med konsulentydelser på cloud-infrastruktur, hvorefter Kenneths mål på længere sigt er at udbygge Managed Services-elementet.
BI-området er længere fremme i sin udvikling og evner at levere de dygtigste BI-konsulenter, uanset hvilke teknologiske platforme kunden har valgt. Her er ambitionen på sigt at blive Danmarks største BI-konsulenthus.

”Vi napper allerede konkurrenterne i haserne. Selvom mange af de store BI-huse herhjemme er store, har vi markedet med os. Flere og flere konsulenter vælger freelancevejen og det er særligt de mest erfarne, der vælger at springe ud som freelancere” – lyder det fra Kenneth Valeur Andersen.

En af EPICOs vigtigste værdier, og noget der vægtes højt i Kenneths afdeling, er, at man skal have hjertet med i det, man laver, og huske på, at det er mennesker, man arbejder med. Han understreger, at ’alle har brug for at fløjte, når de tager på arbejde. Og alle har brug for at, fløjte, når de tager hjem igen’ – som desuden er et kendt citat fra EPICOs egen direktør, Jens Morten Hansen.

Skrevet af Jacqueline Juntermanns

Lignende blogindlæg