Hjælp til dem, der har behov
I mere end 100 år har Kirkens Korshær hjulpet mennesker i nød. I dag er organisationen til stede i 32 byer, hvor de hjælper socialt udsatte, hjemløse, misbrugere, psykisk syge, samt ensomme og fattige børnefamilier i Danmark.
Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der udfører socialt arbejde i Danmark. Det gør de fx via dag- og natvarmestuer, herberger, børnefamiliestøttende arbejde samt Sct. Nicolai Tjenesten, som er en telefontjeneste for ensomme mennesker.
Med udgangspunkt i værdierne nærvær, omsorg og respekt hjælper Kirkens Korshær alle, der har behov for det uanset tro, race eller køn. Organisationen har udover 450 lønnede medarbejdere, ca. 8500 frivillige, der dels hjælper i det sociale arbejde og dels står for den daglige drift af de godt 240 genbrugsbutikker.
Altid brug for frivillige
”Frivillige og frivillighed er hele fundamentet for Kirkens Korshær”, og netop dette budskab er vigtigt.
Ifølge Stine Lene Hansen, som er Chef for det samlede frivilligområde, så er der altid brug for frivillige:
De frivilliges arbejde er med til, at vi kan holde vores forskellige tilbud åbne for dem, som har behov. Der er altid brug for frivillige, og vi har mange forskelligartede opgaver, som man kan udføre. Frivillige er ikke bare en arbejdskraft for Kirkens Korshær. De frivillige har en umistelig værdi for os og ikke mindst alle dem, som gæster vores tilbud. Tænk, at nogen yder så vigtige opgaver uden at få noget for det. Der er kun tak til overs.
Heldigvis er det nemt at melde sig som frivillig! Man kan både melde sig som frivillig via Kirkens Korshærs hjemmeside, hvor du blot udfylder en kort formular og giver til kende, om du ønsker at stå i en af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker, eller om du gerne vil hjælpe som frivillig i det sociale arbejde såsom at tilberede og servere mad.
Du kan også henvende dig direkte til nogle af de steder, som Kirkens Korshær driver og melde dig som frivillig der. Du kan læse meget mere om det at være frivillig gennem Kirkens Korshær her.
Fra skrivebord til køkkengryde
I EPICO ville vi også gerne give noget tilbage til samfundet, og derfor valgte vi at bytte computeren ud med grydeskeer, knive, boremaskiner, malerpensler og/eller arbejdshandsker, som frivillige i Kirkens Korshær. På både Sjælland og i Jylland gav vi en hånd med – der blev både tilberedt og serveret mad, malet, samlet hylder, sorteret tøj, plantet blomster og meget mere.