Dagen startede med samling og klargøring på Miracles parkeringsplads ved middagstid, hvor vejret i lighed med dagene optil viste sig fra sin noget lunefulde side med en stiv pelikan fra vest - den retning som de 50 ryttere bestående af kunder, konsulenter og kollegaer skulle køre mod turens første målby, Korsør.

Der var således mere end én deltager, der undervejs på den 123 km. lange tur nåede at genoverveje meningen med cykellivet i almindelighed og turen til Hamborg i særdeleshed, men lige som vinden var vedholdende, var samtlige ryttere det samme og alle nåede frem i god behold til et velfortjent måltid og en seng, der sjældent har føltes mere behagelig.

Det var 50 stive sæt ben, der torsdag morgen satte sig til rette i turistbussen for at blive transporteret over Storebælt, mens cykler blev transporteret samme vej i Dini-tours følgevogn. Vejret viste sig fra sin allersmukkeste side med høj blå himmel og en noget mildere vind end dagen før. Det til trods var der nok flere, der fik den tanke, at man såmænd godt kunne blive siddende i bussen til dagens målby, Sønderborg. 

De stive ben blev ved første berøring med cyklens saddel i Nyborg pludselig til det rene ingenting. Muskler, som man ikke vidste, man var i besiddelse af, meldte sin tilstedeværelse, men trængslerne blev hurtigt glemt ved ankomsten til dagens første depot på en idyllisk bondegård i det sydfynske, hvor Miracles eget bryggeri har til huse.

Der står intet om indtagelse af en kold og velskænket fadøl om formiddagen i Cyklingens ABC, men den bekom vel og en lang pause blev for manges vedkommende nydt på ryggen i den forårsgrønne græs.

Turen fortsattes over det smukke Sydfyn med en afstikker til den berømte "Golf-bakken", hvor mere end ét søm blev trukket ud i bestræbelsen på at vinde en KOM (King Of Mountain) - det lykkedes ikke, men alle kom brugte, men glade op på toppen af "bjerget" og kunne nyde en nedkørsel af de sjældne.

Færgen fra Bøjden til Fynshav blev brugt til at få bygget sukkerdepoterne op, inden dagens sidste strækning frem mod Sønderborg, hvor 50 trætte, men stolte ryttere nåede efter 143 km. sol(for)brændte frem til en dejlig kold øl - denne gang fra dåse.

Fredagen startede vejrmæssigt, som torsdagen sluttede. Dansk sommervejr fra allerøverste hylde, så hotellets lille butik måtte ret hurtigt melde udsolgt af solcremer i alle faktorer.

Ruten fra Sønderborg via Flensburg til Rendsburg var mindst lige så smuk som vejret. Et ufrivilligt stop ved Dybbøl Mølle grundet punktering blev i udstrakt grad brugt til at forevige momentet, og "mojn" blev udvekslet til alle forbipasserende - hvilket i øvrigt også var tilfældet hele vejen til Hamburg, hvor glade, gæstfrie og imødekommende tyskere hilste "mojn" og vinkede os opmuntrende fremad.

Naturen var meget anderledes i det nordlige Tyskland. Relativt flade vådområder og storblomtrende rhododendroner alle vegne. 

Turens første tyske hotel ventede efter 123 km., og den tilhørende bar blev straks frekventeret i et kollektivt forsøg på at tømme den for "Bier vom Fass" allerede inden den bastante og nærende aftensmad. Forsøget lykkedes ikke helt inden aftensmaden, men vi var flere der gjorde endnu et forsøg efter maden. Det blev til en dejlig lang aften og nat.

Næste morgen var det således ikke kun benene, der var tunge, men "den kører jo ikke sig selv"!!! Vejret var der igen ikke en finger at sætte på, og foran lå 138 spændende km. og ventede på godt og ondt. Vi blev desværre ikke forskånet for et par ærgerlige uheld, der ikke lod TdF noget tilbage at ønske, men heldigvis fik vi også en cykeloplevelse ud over det sædvanlige. Storslået og malerisk natur, elevatortur og cykling UNDER en flod, mere end 40 km. på diget langs Elben ind imellem får og geder samt stop for hver kilometer for at åbne leddet for de øvrige ryttere. Ikke faktorer, der bragte gennemsnitshastigheden i top, men omvendt gav os én på opleveren.

Det sidste stykke ind mod centrum i Hamburg bød på en scenerisk oplevelse i form af udsigt til den mange enorme kraner i byens store havn fra en lidt anden vinkel end hvad vi som bil-ferierende danskere ellers er vant til, når turen går sydpå.

Det var en flok trætte og stille ryttere, der rige på oplevelser satte sig til rette i bussen søndag morgen for at vende snuderne mod Ballerup, hvor cykler og bagage var blevet bragt i forvejen.

Der var bred enighed om, at turen kunne tåle en gentagelse i 2016 :-)