For femte år i træk begav EPICO sig ud på et uforfalsket cykeleventyr, hvor vi i år satte rekorden for antallet af deltagere. Denne gang gik turen fra Ballerup til Berlin, gennem fire forskellige lande.

Turen bød naturligvis på masser af spændende oplevelser, som du kan læse om her!

Dag 1:

Kl. 12.00 stod 62 deltagere og fem guider længselsfulde og klar til at tage afsted på første etape af årets tour. Alle iklædt ens lycra.
Første del af etapen foregik i relativt stille og roligt tempo fra Ballerup, gennem Københavns befærdede gader og stræder for at blive samlet op af en bus ved Amager Strandpark, da vi desværre ikke havde fået tilladelse til at passere tunnel og bro på cykel.
På Malmø-siden kom vi fint igennem den venlige - og svenske - paskontrol, hvorefter løbet blev givet frit i fire lige store grupper langs kysten til Ystad, hvor tur-arrangøren, Dini Tours, stod klar med mad i form af salat og grillet kød ved færgelejet.

Dagens højdepunkt: en enkelt deltager havde glemt passet derhjemme og kunne ikke komme med færgen.

Dagens vejr: høj blå himmel og vinden i ryggen.

 

Dag 2:

Vækket kl. 05.30 fra en højtalerinstallation i de alt for små kahytter: "Færgen er i havn om en time". Altså på polsk.
Polsk morgenmad på færgen serveret af personale, der var lidt svære at slå et smil af, men det var også tidligt.
Tidligt i sadlen for at tilbagelægge den første halvdel af dagens etape frem mod frokoststedet i en skov. Vejene var af noget blandet beskaffenhed. De lokale lastbilchauffører var tydeligvis ikke vant til cyklister i større grupper, og vejene var typisk brostensveje belagt med en efterhånden noget slidt asfalt.
Det ene hold foretog et voldsom styrt 1,5 km. fra pitstop, men såvel cykler som ryttere blev lappet fint sammen.
Anden halvdel frem til dagens hotel foregik i fint, men noget nervøst tempo, så det var en flok lettede ryttere, der kom frem til hotellet, hvor Miracle havde disket op med en overraskelse: vi skulle køre mere ræs, men denne gang i form af gokart-kørsel på en tilhørende bane.

Dagens højdepunkt: selvsamme rytter, som havde glemt passet, stod og ventede på os uden for færgelejet i Swinoujscie. Han havde hyret en taxa i Ystad, kørt tilbage til Malmø. Taget toget til København, blevet samlet op og kørt til Ballerup, hvor han lånte en af de andre deltageres bil. Kørt fra Ballerup til Gedser, med færgen til Rostock, videre i bil til Swinoujscie, med en lokalfærge for at komme til den rigtige siden af havnen. Og så i sadlen til ca. 100 kilometers kørsel.

Det' sport.

Dagens vejr: høj blå himmel og vinden i ryggen.

 

Dag 3:

Dagens etape fra hotellet i Szczecin bød på en sidste hilsen fra de polske landeveje - man kunne stadig mærke efterveerne fra gårsdagens gokartkørsel - frem mod pitstop på den tyske side af Oder, hvor Dini Tours atter diskede op med formidabel frokost serveret i det grønne på brinken af floden.
Efter frokost blev rytterne belønnet med gode, tyske veje og især et ca. 20 km. langt transportstykke på dæmningen langs floden var helt forrygende.
Den administrerende direktør havde på dagen iklædt sig spendér-cykelbukserne og bød på en kold og forfriskende is til alle.
Dagens hotel var tidligere jagthotel for Erich Honecker,så man følte tydeligt historiens vingesus.

Dagens højdepunkt: det mest formidable styrt udført af vores engelske deltager. På et tidspunkt skulle vi passere Oder-floden via en træbro med brede planker lagt i kørselsretningen. Visse steder var gabet mellem nogle af plankerne lidt for stort til en cykel udstyret med 23 mm dæk. Således lykkedes det vores engelske ven at ramme et af disse mellemrum, hvorved forhjulet kilede sig fast med det resultat, at benævnte forhjul stod stille, mens resten af cyklen samt rytter fortsatte ufortrødent med et elegant rullefald og en cykel velparkeret i lodret tilstand til følge. Det eneste, der led skade, var stoltheden.

Dagens vejr: høj blå himmel og vinden i ryggen.

 

Dag 4:

Dagens tur bød på en formiddag med cykling på fuld gas og en eftermiddag i moderat tempo, da Berlin viste sit storbyformat allerede 30 km. før dagens mål ved Brandenburger Tor, hvor det store gruppebillede skulle tages.
Undervejs viste Tyskland sig fra sin smukkeste side med skønne landskaber og ditto veje. Frokosten bød i år på grillede pølser i modsætning til de kogte af slagsen de foregående fire år på finaledagen. Se, det er produktudvikling på den helt store klinge.

Dagens højdepunkt: aftenens restaurant var et rigtigt tysk tyroler-sted med øl i literglas og dans på bordene. Det skulle have været en hemmelighed for deltagerne, men på forunderlig vis var det kommet de kvindelige deltagere for øre. Flere af disse havde derfor i endnu større hemmelighed koordineret at troppe op i fuld tyroler-ornat, hvilket bragte stemningen til hidtil usete højder.

Og så lige det allervigtigste højdepunkt: samtlige ryttere nåede frem til Berlin i brugt, men også stolt tilstand, efter en helt igennem fantastisk og social rejse gennem fire lande og to hovedstæder.

Dagens vejr: høj blå himmel og vinden i ryggen.

Et spændt cykelhold

Et spændt cykelhold

Og så er der afgang!

Og så er der afgang!

Hold B ankommer til København

Hold B ankommer til København

Hold C ankommer til København

Hold C ankommer til København

Turen bød også på en gocart-turnering på hotellet i Polen

Turen bød også på en gocart-turnering på hotellet i Polen

JMH havde spist så meget frokost, at bænken knækkede..

JMH havde spist så meget frokost, at bænken knækkede..

EPICOs jyllandsteam

EPICOs jyllandsteam

Og så ankom vi alle til Berlin - tak for en god tur!!

Og så ankom vi alle til Berlin - tak for en god tur!!

Tusinde tak for en god tur! Vi glæder os til næste år. Gad vide, hvor vi ender der? 

Se alle billeder fra turen her.